De vele toepassingen van de kabel

kabels

De drie meest voorkomende varianten van de kabel zijn vezel, alkaline en tri-debit. De kabel kan van aluminium of kunststof zijn gemaakt en is tamelijk licht van gewicht. De kabel heeft een aantal mechanische onderdelen, afhankelijk van de gebruikte versie en deze kunnen zijn omsloten door isolatie of worden afgedekt door een metalen mantel. Aluminiumversies worden gewoonlijk buitenshuis gebruikt, terwijl vezelversies worden gebruikt voor de stroomvoorziening van mobiele telefooncircuits.

Druppelcellen

Druppelcellen zijn een meer geavanceerde versie van verlengsnoeren als het gaat om bekabeling. Gewoonlijk zal een verlengsnoer één of meer contactdozen hebben die zich van de aansluitdoos losmaken, waardoor de kabel als druppelbedrading kan worden gebruikt. Een aantal van deze worden gebruikt door professionele aannemers en monteurs om hun werk veilig en effectief te doen. Een drop-cloth is een lichtgewicht maar zeer flexibele afdekking voor de connector. Drop-cloths kunnen worden gebruikt als tijdelijke jutebedekking of voor wanneer de aannemer de site voorgoed verlaat.

Flexibele leiding

Flexibele kabel is een populaire optie voor bekabeling bij zoek- en reddingsoperaties. Wat het zo nuttig maakt is het feit dat het over een aantal meters kan worden verlengd zonder zware bescherming tegen de elementen of risico van beschadiging. Een ander voordeel is dat de kabel volledig weerbestendig is en dus kan worden gebruikt op elke plaats waar een directe toevoer van elektrische energie nodig is. Deze kabels zijn verkrijgbaar in zowel aluminium als plastic omhulsels en zijn uiterst licht. Een flexibele kabel is gewoonlijk gemaakt van PVC en is goedgekeurd door UL, CSA, C BerIC en OSHA. De bovenkant van de kabel is lichtjes in een opwaartse boog gegoten om ervoor te zorgen dat hij op geen enkele andere manier struikelgevaar oplevert – daarom wordt deze kabel meestal gebruikt bij reddingsoperaties.

Uitgangs- en verlengkabels

F Weir-kabels zijn een uiterst veelzijdige vorm van verlengsnoer, omdat zij gewoonlijk uit verschillende materialen zijn samengesteld. Dit product wordt gebruikt om machines en zware machines te verbinden met stroombronnen die ze nodig hebben om te presteren. Ontworpen om taai te zijn en een van de meest duurzame afstandsbedieningen, hebben f505 riemen de neiging machines te beschermen zolang de riemen met een solide verbinding met de bron zijn verbonden.

F-gepolsterd lood is ook zeer populair in toepassingen waar veel druk wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld om buizen op hun plaats te houden bij wegenbouw. Gewatteerd F-snoer is verkrijgbaar in maten van 20 tot 50 meter en is veilig voor zowel machines als voertuigen.

F Loopschoenen kunnen ook een groot verschil maken. Zij kunnen een extra mate van bescherming bieden door stukken uitrusting, vooral gevoelige, te beschermen. Hardloopriemen lopen ook over de lengte van het stuk als bedrading, zodat de stukken niet door kieren in de jas kunnen glippen.

Verwijderbare PVC-afdekkingen

Veel gespecialiseerde aannemers gebruiken ook PVC-afdekkingen om hun dure machines te beschermen. Deze industriële PVC-afdekkingen maken het mogelijk dat mensen en machines ondergronds kunnen werken. Mensen mogen niet blootgesteld worden aan enige vorm van straling of chemische stoffen die gevaarlijk kunnen zijn. Omdat PVC afdekkingen een anticorrosieve eigenschap hebben en waterdicht zijn, kunnen ze veel bescherming bieden aan machines die voor industriële doeleinden worden gebruikt.

Deze PVC geïsoleerde kunststof afdekkingen worden meestal gewaardeerd om hun UV-bestendigheid, duurzaamheid, capaciteit om lang mee te gaan en eenvoudige installatie. En omdat deze afdekkingen vochtbestendig zijn, kunnen ze veel water absorberen en vasthouden, waardoor corrosie in de machines wordt verminderd. Naast gebruik onder de grond worden PVC-afdekkingen ook gebruikt in apparatuurkasten voor buitenwerkzaamheden. Omdat ze grote ruimten afdekken, worden ze meestal gebruikt op plaatsen waar veel mensen en machines tegelijk rondlopen.

Hoewel deze kabels van verschillende materialen zijn gemaakt, hebben zij toch een gemeenschappelijk kenmerk: zij zijn alle relatief licht en vereisen een lage spanning.